Habere geç
24 Eylül 2026 Perşembe 09:12
TOPLAM 7.020BUGÜN 07 GÜN 156YAYINCI 10
Medya Oluşum
DİJİTAL HABER PLATFORMU
WTS Yunanistan turları
Uzay & Teknoloji

Facebook’a cezai soruşturma! Konu yine aynı

Sosyal medya devi Facebook’a, kullanıcı verilerini Amazon, Apple ve Microsoft gibi yüzlerce şirketle paylaştığı gerekçesiyle cezai soruşturma açıldı. New York Times gazetesinin haberine göre yaklaşık 2 milyar kullanıcısı olan Facebook, üyelerine ait kişisel verileri 150’den fazla şirketin kullanımına açmak için anlaşmalar yaptı. Facebook her ne kadar üçüncü şahıslarla bilgi paylaşımına son verse de, iddiaya göre …

Facebook’a cezai soruşturma! Konu yine aynı

Sosyal medya devi Facebook’a, kullanıcı verilerini Amazon, Apple ve Microsoft gibi yüzlerce şirketle paylaştığı gerekçesiyle cezai soruşturma açıldı.

New York Times gazetesinin haberine göre yaklaşık 2 milyar kullanıcısı olan Facebook, üyelerine ait kişisel verileri 150’den fazla şirketin kullanımına açmak için anlaşmalar yaptı.

Facebook her ne kadar üçüncü şahıslarla bilgi paylaşımına son verse de, iddiaya göre Netflix, Spotify, Amazon, Apple, Sony ve Microsoft gibi şirketlerin kullanıcı verilerine ulaşmasına uzun bir süre daha izin verdi. Facebook, bu sürede kamuoyu önünde ısrarla ‘veri paylaşımının kullanıcı mahremiyetine zarar verdiğini’ savunuyordu.

Gazete, New York’taki soruşturma kurulunun şimdiden en az iki akıllı telefon üreticisi ve bazı aygıt üreticilerini ifadeye çağırdığını duyurdu.

Gazeteye konuşan bir Facebook sözcüsü, yetkililerle işbirliği yaptıklarını ve soruşturmayı çok ciddiye aldıklarını söyledi.

Cezai soruşturma haberiyle Facebook hisselerinin çarşamba kapanış sonrası yüzde 1.5 düştüğü aktarıldı.

Londra merkezli ‘Cambridge Analytica’ adlı veri analiz firmasının 2018 yılında 50 milyon Facebook kullanıcısının hesaplarından izinsiz topladığı kişisel verileri ABD’de ve İngiltere’de kritik siyasi seçimleri etkilemek için usulsüz kullandığı iddia edilmişti. Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, bunun için “Bu tür olayların yaşanmaması için yıllar önce önlemler almıştık. Ancak, hata yaptık. Daha yapılması gerekenler var” yorumunu yapmıştı.

Facebook ayrıca kullanıcı verilerini şirketlere satmak, bu verilerin usulsüz kullanımını denetlememek, telefonlarına sosyal medya platformunun uygulamasını yükleyen kişilerin cep telefonu konuşmalarını ve kısa mesaj kayıtlarını tutmakla suçlanmıştı.

Mark Zuckerberg, kullanıcı bilgilerinin izinsiz paylaşılmasıyla ilgili ABD Kongresi’nde ifade vermişti.

Kaynak: NationalTurk

Kaynak ve yayın bilgisi
NationalTurk

Türkiye ve Dünyanın en objektif gazetesi NationalTurk ile son dakika haberler ve gelişmeler, ilginç haber başlıklarını takip edin.

Yayıncının haberleri

Medya Oluşum Haber Arşivi

Güncel haberleri, analizleri ve yayın ağı içeriklerini tek aramada bulun.

0 haber
bugün
156 haber
son 7 günde
7.020 içerik
arşivde
Canlı haber arşivi

Medya Oluşum’da ara

Medya Oluşum yayın ağındaki tüm haberlerde arayın.