Habere geç
30 Eylül 2026 Çarşamba 17:37
TOPLAM 7.180BUGÜN 107 GÜN 166YAYINCI 10
Medya Oluşum
DİJİTAL HABER PLATFORMU
WTS Yunanistan turları
Spor

Beşiktaş, Fenerbahçe’yi geçti! Galatasaray düştü!

Beşiktaş’ın toplam kadro değeri Fenerbahçe'yi geride bıraktı. İlhan Fakılı ise yüzde 483 değer artışıyla dikkat çekti

Beşiktaş, Fenerbahçe’yi geçti! Galatasaray düştü!

Beşiktaş’ın yıldızı parladı

Transfermarkt, yaz transfer döneminin ardından Süper Lig’de kapsamlı piyasa değeri güncellemesini gerçekleştirdi. Toplam 239 futbolcunun yeniden değerlendirildiği güncellemede ligin yıldız isimlerinden bazılarında önemli düşüşler yaşanırken, genç ve gelişim potansiyeli yüksek oyuncuların yükselişi dikkat çekti.

Victor Osimhen 10 milyon Euro’luk kayba rağmen 65 milyon Euro’yla Süper Lig’in en değerli futbolcusu olmayı sürdürürken, Mason Greenwood 55 milyon Euro’dan 40 milyon Euro’ya gerileyerek güncellemenin en fazla değer kaybeden oyuncusu oldu.

Trabzonspor forması giyen Chibuike Nwaiwu ise 10 milyon Euro’dan 18 milyon Euro’ya çıkarak 8 milyon Euro’luk artışla güncellemenin en büyük kazananı olarak öne çıktı.

Güncellemenin dikkat çeken noktalarından biri, yüksek piyasa değerine sahip bazı yıldız futbolcularda aşağı yönlü değişiklikler yaşanması oldu.

ilhan2 1024x1024 1

Osimhen’in yanı sıra Rafael Leão, Mohamed Salah, Leroy Sané ve Dusan Vlahović’in piyasa değerleri gerilerken; Nwaiwu, Archie Brown, İlhan Fakılı, Aral Şimşir, Junior Olaitan ve Deniz Gül gibi isimler önemli artışlar kaydetti.

Kulüp değerlerinde ise Beşiktaş’ın yükselişi dikkat çekti. Siyah-beyazlılar değer kazanarak Fenerbahçe’yi geride bırakıp Süper Lig’in en değerli ikinci kadrosu konumuna yükselirken, Galatasaray güncellemede en fazla değer kaybeden takım oldu.

Galatasaray‘ın kadro değeri ise 30.1 milyon Euro kayıpla 381.5 milyon Euro’ya geriledi.

Tüm değişimlerin ardından Beşiktaş’ın toplam kadro değeri yaklaşık 267 milyon Euro’dan 274 milyon Euro’ya yükseldi. Yaklaşık 7 milyon Euro’luk artışla siyah-beyazlılar, Süper Lig güncellemesinde toplam kadro değerini en fazla artıran kulüp oldu.

Bu yükseliş aynı zamanda ligin değer sıralamasını değiştirdi. Beşiktaş, 261 milyon Euro’ya gerileyen Fenerbahçe’yi geride bırakarak Galatasaray’ın ardından Süper Lig’in en değerli ikinci kadrosu konumuna yükseldi.

Trabzonspor’un toplam kadro değerinde ise yükselen ve gerileyen oyuncuların birbirini dengelemesiyle sınırlı bir değişim yaşandı.

Galatasaray’da güncellemenin merkezindeki isim Victor Osimhen oldu. Nijeryalı santrforun piyasa değeri 75 milyon Euro’dan 65 milyon Euro’ya düşürüldü. Buna rağmen 27 yaşındaki golcü, Süper Lig’in en değerli futbolcusu konumunu korudu.

Beşiktaş’ta güncellemenin en dikkat çeken yükselişlerinden birini İlhan Fakılı gerçekleştirdi. 20 yaşındaki kanat oyuncusunun piyasa değeri 1,2 milyon Euro’dan 7 milyon Euro’ya yükseldi.

5,8 milyon Euro’luk artışla Fakılı, Chibuike Nwaiwu ve Archie Brown’ın ardından Süper Lig’de en fazla değer kazanan üçüncü futbolcu oldu. Oransal olarak bakıldığında ise yaklaşık yüzde 483’lük yükseliş, güncellemenin en dikkat çekici değişimlerinden biri olarak öne çıktı.

Turkcell Süper Kupa’ya veda!

Kaynak: NationalTurk

Kaynak ve yayın bilgisi
NationalTurk

Türkiye ve Dünyanın en objektif gazetesi NationalTurk ile son dakika haberler ve gelişmeler, ilginç haber başlıklarını takip edin.

Yayıncının haberleri

Medya Oluşum Haber Arşivi

Güncel haberleri, analizleri ve yayın ağı içeriklerini tek aramada bulun.

10 haber
bugün
166 haber
son 7 günde
7.180 içerik
arşivde
Canlı haber arşivi

Medya Oluşum’da ara

Medya Oluşum yayın ağındaki tüm haberlerde arayın.