Habere geç
1 Ekim 2026 Perşembe 10:37
TOPLAM 7.190BUGÜN 77 GÜN 163YAYINCI 10
Medya Oluşum
DİJİTAL HABER PLATFORMU
WTS Yunanistan turları
Güncel

Tera cephesinde önemli gelişme! Özel ve Sarpyener tutuklandı

Fon soruşturmasında gözaltına alınan Tera Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Erdin Özel ile Tera Yatırım CEO’su Emir Münir Sarpyener, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Tera cephesinde önemli gelişme! Özel ve Sarpyener tutuklandı
Fon soruşturmasında gözaltına alınan Tera Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Erdin Özel ile Tera Yatırım CEO’su Emir Münir Sarpyener, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Sermaye piyasalarındaki işlemlere ilişkin yürütülen fon soruşturmasında Tera bağlantılı dosyada yeni kararlar alındı. 27 Eylül’de gözaltına alınan Erdin Özel ile Emir Münir Sarpyener’in adliyedeki işlemleri tamamlandı ve iki isim cezaevine gönderildi.

Mahkemeden iki isim için tutuklama

Daha önce haklarında yakalama kararı çıkarılan Erdin Özel ve Emir Münir Sarpyener, gözaltı sürecinin ardından dün adliyeye sevk edildi.

Hakimlik, iki şüphelinin de tutuklanmasına karar verdi.

SPK’dan Tera Yatırım kararı

Soruşturma sürerken Sermaye Piyasası Kurulu da Tera Yatırım Menkul Değerler AŞ’nin sermaye piyasası faaliyetlerini geçici olarak durdurdu.

Emir Münir Sarpyener’in yanı sıra Hakan Gövdere ve Hayriye Car’ın sermaye piyasası lisansları da sürekli olarak iptal edildi.

Tera Portföy’de gözaltı! Erdin Özel yakalandı

Dosyada 217 şüpheli bulunuyor

Fon soruşturmasında toplam şüpheli sayısı 217’ye yükselirken, tutuklu sayısının 56’ya ulaştığı belirtildi.

Beşinci dalga operasyonda 34 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, soruşturmanın önceki aşamalarında çok sayıda şirket yöneticisi de tutuklanmıştı.

131 fon işlemlere kapatılmıştı

Soruşturma, bazı hisselerde fonlar ve portföy yönetim şirketleri üzerinden manipülatif işlemler yapıldığı iddiaları üzerine başlatıldı.

İncelemelerde bazı hisselerde yaklaşık 100 kata varan fiyat artışları mercek altına alınırken, SPK kararıyla 131 fon TEFAS’ta alım ve satım işlemlerine kapatılmıştı.

Soruşturma kapsamında ayrıca özel jetler, yat, lüks araçlar ve yüksek değerli taşınmazlara yönelik el koyma kararları uygulanmıştı.

Kaynak: Beşiktaş Postası

Kaynak ve yayın bilgisi
Beşiktaş Postası

Kendini Beşiktaş’la özdeşleştirmiş, "Beşiktaş Ruhu"nu her tarafında hissedenlerin sesi Beşiktaş Postası'nda yankılanacak.

Yayıncının haberleri

Medya Oluşum Haber Arşivi

Güncel haberleri, analizleri ve yayın ağı içeriklerini tek aramada bulun.

7 haber
bugün
163 haber
son 7 günde
7.190 içerik
arşivde
Canlı haber arşivi

Medya Oluşum’da ara

Medya Oluşum yayın ağındaki tüm haberlerde arayın.