UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynanan Aston Villa-Fenerbahçe karşılaşması öncesinde İngiltere’de gerginlik yaşandı. Stada ulaşımı sağlayan metro istasyonundaki gecikme ve yoğunluğun ardından çıkan arbedede iki Fenerbahçe taraftarının da aralarında bulunduğu bazı Türk taraftarlar gözaltına alındı.
Fenerbahçe ve diplomatik yetkililer devrede
Polis müdahalesi sırasında bazı taraftarların yaralandığı belirtilirken, gözaltındaki Fenerbahçe taraftarlarının serbest bırakılması için kulüp yöneticileri ile Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği ve Manchester Başkonsolosluğu yetkililerinin girişimlerini sürdürdüğü bildirildi. Taraftarlardan birinin burnunun kırıldığı aktarıldı.
Barış Göktürk: Süreci eş zamanlı takip ediyoruz
Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Barış Göktürk, gözaltındaki taraftarların serbest bırakılması için karakolda görüşmelerin sürdüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Gerekirse yönetim olarak avukat masraflarını ve uçak biletlerini karşılayarak bir an evvel serbest bırakılmaları için ricada bulunduk. Konsolosluk yetkilileri ve Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu eş zamanlı süreci takip ediyor.”
Kaynak: Kadıköy Postası












