Habere geç
19 Ekim 2026 Pazartesi 12:11
TOPLAM 7.609BUGÜN 87 GÜN 161YAYINCI 10
Medya Oluşum
DİJİTAL HABER PLATFORMU
WTS Yunanistan turları
Politika

ABD’nin yeni hamlesine Küba’dan yanıt: Saldırganlık

ABD’nin, Küba’nın New York’taki Birleşmiş Milletler (BM) misyonunda çalışan iki diplomatının ülkeden ayrılmasını istemesinin ardından Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin bu adımını ‘saldırganlık’ olarak nitelendirdi. Küba Dışişleri Bakanı Rodriguez, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Küba, ABD hükümetinin bu eylemlerine zamanında ve uygun bir şekilde yanıt verecek” ifadelerini kullandı. Kübalı diplomatların, ABD’den ayrılmalarının …

ABD’nin yeni hamlesine Küba’dan yanıt: Saldırganlık

bruno rodriguez

ABD’nin, Küba’nın New York’taki Birleşmiş Milletler (BM) misyonunda çalışan iki diplomatının ülkeden ayrılmasını istemesinin ardından Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin bu adımını ‘saldırganlık’ olarak nitelendirdi.

Küba Dışişleri Bakanı Rodriguez, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Küba, ABD hükümetinin bu eylemlerine zamanında ve uygun bir şekilde yanıt verecek” ifadelerini kullandı.

Kübalı diplomatların, ABD’den ayrılmalarının istenmesine ilişkin ülkesinin vereceği cevabı beklediğini belirten Rodriguez, ada genelindeki enerji kıtlığını ve bu adımı, Trump yönetiminin saldırısının bir parçası olduğunu dile getirdi.

Rodriguez, ABD’nin, Küba’nın enerji tedarikçilerini baskı altına almaya çalıştığına işaret ederek, Trump yönetiminin, ülkesinin Güney Amerika, Avrupa ve Kuzey Afrika’daki yakıt tedarikçileri ve nakliyecilerini baskı altına almak için kampanya yürüttüğünü söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ‘ABD aleyhine faaliyet yürüttükleri tespit edilen’ Küba’nın BM Temsilciliğinde görevli iki diplomatın ülkeden ayrılması talebinin, Küba makamlarına iletildiği bildirilmişti.

Ülkeden ayrılması talep edilen görevlilerin ‘diplomatik konut dokunulmazlığını suistimal ettiğini’ ileri süren Bakanlık Sözcüsü Morgan Ortagus, “ABD ulusal güvenliğini tehdit eden her türlü girişimi ciddiyetle ele alıyoruz ve konut dokunulmazlığını suistimal eden başka personel olup olmadığını araştırıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: NationalTurk

NationalTurk

Dünya'da 170'den fazla ülkede takip edilen ve Türkiye'nin en hızlı gelişen ilk Dijital Haber Platformu olan Medya Oluşum.
Kaynak ve yayın bilgisi
NationalTurk

Dünya'da 170'den fazla ülkede takip edilen ve Türkiye'nin en hızlı gelişen ilk Dijital Haber Platformu olan Medya Oluşum.

Yayıncının haberleri

Medya Oluşum Haber Arşivi

Güncel haberleri, analizleri ve yayın ağı içeriklerini tek aramada bulun.

8 haber
bugün
161 haber
son 7 günde
7.609 içerik
arşivde
Canlı haber arşivi

Medya Oluşum’da ara

Medya Oluşum yayın ağındaki tüm haberlerde arayın.