Habere geç
24 Eylül 2026 Perşembe 16:45
TOPLAM 7.032BUGÜN 127 GÜN 153YAYINCI 10
Medya Oluşum
DİJİTAL HABER PLATFORMU
WTS Yunanistan turları
Spor

Vincenzo Italiano: Ben bile beklemiyordum!

Beşiktaş'ın gelişiminin şaşırtıcı bir seviyede ilerlediğini söyleyen Vincenzo Italiano, "Ben bile bunu beklemiyordum" dedi

Vincenzo Italiano: Ben bile beklemiyordum!

Vincenzo Italiano manşette

Beşiktaş Teknik Direktörü Vincenzo Italiano, Corriere dello Sport’a özel açıklamalar yaptı. Italiano birçok konuya değindi.

Türkiye’deki tribünlere değinen Vincenzo Italiano, “Türkiye’de ortam olağanüstü. Stadyumlar yeni, çok büyük ve büyük bir tutkuyla dolu. Bana İtalya’da insanların bütün hafta sonundaki maçı beklediği 80’li ve 90’lı yılların futbolunu hatırlatıyor. Üstelik bu sadece büyük takımların taraftarlarında değil, her yerde böyle” ifadelerini kullandı.

Amed deplasmanına ayrı parantez açan Vincenzo Italiano, “Son olarak yeni yükselen Amed’in evine gittiğimizde kırk bin “hayvan” vardı, bunu aşağılayıcı anlamda söylemiyorum. Etkileyici bir ateş kazanı” dedi.

Beşiktaş’ın gelişiminin şaşırtıcı bir seviyede ilerlediğini söyleyen Italiano, “Ben bile bunu beklemiyordum” ifadesini kullandı.

italiano2

Dusan Vlahovic transferiyle ilgili konuşan Italiano, “Beşiktaş’ta göreve başladığım gün onunla görüştüm. O sırada Juventus’tan ayrılmak üzereydi. Önemli kulüplerle çok sayıda teması vardı. Bana, bu görüşmelerin bir sonuca varmaması halinde tekrar görüşeceğimizi söyledi. Kulüp de onu transfer etmeye çalışmak konusunda benimle hemfikirdi” şeklinde konuştu.

Salih Özcan’ı De Rossi’ye benzeten İtalyan teknik adam, “Onunla oynarken sistem 4-3-3’e benziyor çünkü savunma hattının içine giren bir oyuncu. Roma’daki eski De Rossi gibi” dedi.

Türkiye’deki hakem tartışmalarıyla ilgili yorumlar yapan Italiano, “İşin arka planındaki tüm detayları bilmiyorum ancak Türkiye’de kulüplerin hakemlere karşı çok sert bir tavrı olduğunu görüyorum. Zaten hakemleri koordine etmesi için Anthony Taylor’ı göreve getirdiler” sözlerini sarf etti.

Yönetimin kendisine Alieu Njie’yi önermesine karşın Ernest Poku’yu istediğini söyleyen Italiano, “Çok yetenekli bir oyuncu. Juventus’ta biraz kenarda kalmıştı ve biz de bu fırsatı değerlendirdik. Orta sahada birçok pozisyonda oynayabilir. Geçen akşam beni şaşırttı, muhteşem bir maç çıkardı” şeklinde konuştu.

Yaz transfer döneminde Kolombiyalı stoper Jhon Lucumi’nin de kadroya katılmasını istediğini aktaran Italiano, gelen teklifler nedeniyle bu transferden vazgeçtiklerini belirtti.

İtalyan çalıştırıcı, Türkiye’deki yabancı kuralının yerlilerin gelişimine katkı sağladığını savunarak, “Kadronun belirli bölümünde genç ve yerli oyunculara yer vermek zorunda kaldığınızda yerli oyuncuların gelişimi de hızlanıyor” dedi.

 

Kaynak: NationalTurk

Kaynak ve yayın bilgisi
NationalTurk

Türkiye ve Dünyanın en objektif gazetesi NationalTurk ile son dakika haberler ve gelişmeler, ilginç haber başlıklarını takip edin.

Yayıncının haberleri

Medya Oluşum Haber Arşivi

Güncel haberleri, analizleri ve yayın ağı içeriklerini tek aramada bulun.

12 haber
bugün
153 haber
son 7 günde
7.032 içerik
arşivde
Canlı haber arşivi

Medya Oluşum’da ara

Medya Oluşum yayın ağındaki tüm haberlerde arayın.