Beşiktaş’ta olağanüstü genel kurulun ardından Serdal Adalı’nın yönetiminde yeniden görev alan Orhan Özalp, yeni dönemin yol haritasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Siyah-beyazlı kulübün mali yapısını güçlendirmeye devam edeceklerini belirten Özalp, düzenli gelir kaynaklarının oluşturulmasının öncelikli hedeflerden biri olduğunu söyledi.
Orhan Özalp: Şampiyonlukları göreceğimiz günler için çalışacağız
Orhan Özalp şu ifadeleri kullandı:
“Beşiktaş‘ın yeni dönemi camiamıza ve herkese hayırlı olsun. Yeniden aldığımız bu görevi, en iyi şekilde sürdürmek için çalışmaya devam edeceğiz. Hem futbolda hem kurumsallaşmada hem de diğer şubelerde camiamızı mutlu edecek sonuçları her anlamda almaya çalışmak için gayretliyiz. Bu konuda önceliğimiz; başkanımızın tüm Beşiktaşlılara söz verdiği, bayrakları asacağımız, şampiyonlukları göreceğimiz günler için hep beraber yönetim kurulu olarak Beşiktaş’ımız için çalışacağız”
“190 milyon dolara yaklaşan borcu 53 milyon dolara düşürdük”
Kulübün mali tablosuna da değinen Özalp şu ifadeleri kullandı:
“Göreve ilk geldiğimizde Beşiktaş’ın TL cinsinden bankalar konsorsiyumuna çok büyük borcu vardı. Başkanımızın da söylediği gibi biz, her gün 5 milyon TL sadece faize ödüyorduk. Geldiğimiz noktada, o gün sadece 1 ayda ödeyeceğimiz faizi ancak 1 yılda ödeyeceğimiz faiz oranına indirdik. Yani 190 milyon Dolar’a yaklaşan bir borcu, 53 milyon Dolar’a düşürdük ve 5 yıla yaydık. Bunda sonra kulübün düzenli bir gelire sahip olması ve bunu sağlayacak şekilde etkinlikler yapması gerekiyor. Bu faaliyetler, camianın bir sonraki seçime kadarki süreçte önceliği olacaktır”
Kaynak: Beşiktaş Postası












