Habere geç
19 Ekim 2026 Pazartesi 21:48
TOPLAM 7.629BUGÜN 07 GÜN 173YAYINCI 10
Medya Oluşum
DİJİTAL HABER PLATFORMU
WTS Yunanistan turları
Politika

Gazeteci Murat Ağırel’e tutuklama talebi

Gazeteci Murat Ağırel ve Aylin Kotil'in de aralarında bulunduğu 15 kişi hakkında tutuklama, 2 kişi hakkında ise adli kontrol talep edildi

Gazeteci Murat Ağırel’e tutuklama talebi

Murat Ağırel’in ifadesi sona erdi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ‘suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ iddiaları kapsamında yürütülen soruşturmada gözaltına alınan gazeteci Murat Ağırel dahil 17 kişi adliyeye sevk edildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Gözaltında bulunanlar sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

17 kişinin savcılıktaki ifade işlemleri saat 12.20 sıralarında başladı.

Gazeteci Murat Ağırel‘in savcılık ifadesi saat 15.30’da başladı ve saat 16.30’da sona erdi.

5 ayrı savcı tarafından yürütülen ifade işlemlerinin ardından savcılık sevk kararlarını açıkladı.

Gazeteci Murat Ağırel’in de aralarında yer aldığı 15 kişi tutuklama talebiyle, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

agirel2

Ağırel ile birlikte hakkında tutuklama talep edilen diğer isimler şöyle sıralandı:

Ömer Sarıgül, Aylin Kotil, Cavidan Tanrah Artuner, Volkan Aslanbaş, Caner Baş, Cihan Durak, Cihat Salman, Özgür Bölükbaşı, Bayram Özata, Sadullah Ergün, Selim Daşdemir, Zekai Erdem, Zekeriya Yasemin, Mehmet Ali Aslan.

Cemil Vasken Barın ve Uğur Kurtulan hakkında ise adli kontrol talep edildi.

Emir Sarıgül hakkında da gözaltı kararı verilmişti. Soruşturması kapsamında Emir Sarıgül, dün akşam saatlerinde avukatıyla birlikte mali şubeye gelerek teslim oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada, Almanya vatandaşı K.P. ve M.B. yurt içi ve yurt dışında kurulan şirketler aracılığıyla kaynağı belirsiz yüksek miktarlı paranın aklanmasına yönelik işlemler gerçekleştirildiğini öne sürdü.

80 milyon avro tutarında sözleşme düzenlendiğini, 100 milyon avro tutarında havale işlemi yapıldığını, 1 milyar avro tutarındaki bir fonun kamu gücü ve nüfuzu kullanılarak kredi yoluyla yurt dışına çıkarılmasının vaat edildiğini ve 1,5 milyon avro tutarında tekne satışı gerçekleştirildiği ileri sürüldü.

Esenyurt kayyumu Can Aksoy görevden alındı

Kaynak: NationalTurk

NationalTurk

Dünya'da 170'den fazla ülkede takip edilen ve Türkiye'nin en hızlı gelişen ilk Dijital Haber Platformu olan Medya Oluşum.
Kaynak ve yayın bilgisi
NationalTurk

Dünya'da 170'den fazla ülkede takip edilen ve Türkiye'nin en hızlı gelişen ilk Dijital Haber Platformu olan Medya Oluşum.

Yayıncının haberleri

Medya Oluşum Haber Arşivi

Güncel haberleri, analizleri ve yayın ağı içeriklerini tek aramada bulun.

0 haber
bugün
173 haber
son 7 günde
7.629 içerik
arşivde
Canlı haber arşivi

Medya Oluşum’da ara

Medya Oluşum yayın ağındaki tüm haberlerde arayın.