Vali Davut Gül: Kayıp 3 kişi aranıyor
İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul’da beklenen kuvvetli sağanak hakkında açıklamalarda bulundu.
Gül, İstanbul’da bugün ve yarın kuvvetli yağış beklemediklerini söyledi ve “Bugün ve yarın yağış var ama çok büyük yağış beklemiyoruz” dedi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), bugün İstanbul için ‘turuncu kodlu uyarı’ yapmış ve 30 saati aşan bir kuvvetli sağanak ihtimaline dikkat çekmişti.
Gül, “Toprak yağışa doydu. Bazı yerlerde toprak kayması gibi endişelerimiz olabiliyor. İnşallah çok kısa sürede hayatın normalleştiğini görmek istiyoruz” açıklamasında bulundu.

İstanbul’da kuvvetli sağanağın en büyük hasar verdiği bölgelerden Ayazağa’da dere yatağındaki yapıların yıkılacağını da açıklayan Davut Gül, “Daha önce de yaptığımız toplantılarda alınan kararlardan bir tanesi dere yataklarındaki işgallerin ortadan kaldırılmasıydı. Dere yatağındaki yapıları yıkmaya başlıyoruz” dedi.
İstanbul’da yaşanan sel felaketinde 4 kişi hayatını kaybetmişti. Kayıp 3 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Gül, “Kayıpların kimlikleri belli. Biri Türkmenistan vatandaşı. Üç kişiyi de her yerde aynı hassasiyetle arıyoruz. Bu kolay bir organizasyon değil” diye konuştu.
Kaynak: NationalTurk












