Habere geç
6 Ekim 2026 Salı 09:25
TOPLAM 7.294BUGÜN 17 GÜN 140YAYINCI 10
Medya Oluşum
DİJİTAL HABER PLATFORMU
WTS Yunanistan turları
Dünya

Fransa’da gösteriler şiddet eylemlerine dönüştü

Fransa’da ülkenin dört bir yanına yayılan ve on binlerce göstericinin katıldığı emeklilik reformu protestolarında yer yer şiddet olayları yaşanıyor. Paris’te polis bir kafeyi, trafik ışıklarını ve elektrikli motosikletleri ateşe veren göstericilere müdahalede bulundu. Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetiminin emeklilik reformunu protesto eden on binlerce kişi, ülke genelinde hayatı adeta felce uğrattı. Başkent Paris’te polis bir …

Fransa’da gösteriler şiddet eylemlerine dönüştü

paris olaylar

Fransa’da ülkenin dört bir yanına yayılan ve on binlerce göstericinin katıldığı emeklilik reformu protestolarında yer yer şiddet olayları yaşanıyor. Paris’te polis bir kafeyi, trafik ışıklarını ve elektrikli motosikletleri ateşe veren göstericilere müdahalede bulundu.

Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetiminin emeklilik reformunu protesto eden on binlerce kişi, ülke genelinde hayatı adeta felce uğrattı.

Başkent Paris’te polis bir kafeyi, trafik ışıklarını ve elektrikli motosikletleri ateşe veren göstericilere müdahalede bulundu.

Ülkenin dört bir yanına yayılan ve yaklaşık 200 bin civarında kişinin katıldığı gösterilerde, başkent dışında da polisle protestocular arasında arbede yaşandı.

Sendikalar, ülkeyi adeta felce uğratan grevlerin pazartesi gününe kadar süreceğini açıkladı.

Yerel medyaya göre, sadece başkentte gözaltı sayısı 70’i geçti, yarın için uçak seferlerinin yüzde 20’si ise şimdiden iptal edildi.

Paris’te olağanüstü güvenlik önlemleri
Paris’te polis, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın etrafında barikat kurarak yoğun güvenlik önlemleri aldı. Başkentte güvenlik için 180’i motorlu 6 bin polis görevlendirildi.

Sarı yeleklilerin de katıldığı gösteriler nedeniyle ülkenin sembolü Eyfel Kulesi kapatıldı, hızlı tren seferlerinin büyük kısmı iptal edildi.

Yerel medyaya göre, Paris’teki ilk ve orta dereceli okullarda görev yapan öğretmenlerin yaklaşık yüzde 80’i iş bıraktı.

Emeklilik reformu tepkisi
Sarı yeleklilerin gösterilerinin ardından çok sayıda sektör çalışanı, bugün itibarıyla Macron yönetiminin hazırladığı emeklilik reformuna tepki göstermek amacıyla ülke genelinde süresiz grev başlattı.

Söz konusu reform, emeklilikte memur ve işçi ayrımını, ayrıcalıkları kaldırmayı, emeklilik yaşını kademeli olarak 62’den 64’e çıkarmayı öngörüyor ve onlarca sektörü olumsuz etkilemesi bekleniyor.

Greve gidenler arasında Paris ve çevresinde toplu taşımayı düzenleyen RATP, Fransız Ulusal Demir Yolları Şirketi (SNCF) ve Fransız hava yolu şirketi Air France çalışanları, polisler, doktorlar, hemşireler, acil servis görevlileri de dahil sağlık çalışanları, öğrenciler, öğretmenler, memurlar, avukatlar, tarım işçileri, postane çalışanları, taksi ve nakliye şoförleri, elektrik üretim ve dağıtım şirketi EDF, otomotiv üreticisi Renault ve rafineri çalışanları bulunuyor.

The post Fransa’da gösteriler şiddet eylemlerine dönüştü appeared first on NationalTurk.

Kaynak: NationalTurk

NationalTurk

Dünya'da 170'den fazla ülkede takip edilen ve Türkiye'nin en hızlı gelişen ilk Dijital Haber Platformu olan Medya Oluşum.
Kaynak ve yayın bilgisi
NationalTurk

Dünya'da 170'den fazla ülkede takip edilen ve Türkiye'nin en hızlı gelişen ilk Dijital Haber Platformu olan Medya Oluşum.

Yayıncının haberleri

Medya Oluşum Haber Arşivi

Güncel haberleri, analizleri ve yayın ağı içeriklerini tek aramada bulun.

1 haber
bugün
140 haber
son 7 günde
7.294 içerik
arşivde
Canlı haber arşivi

Medya Oluşum’da ara

Medya Oluşum yayın ağındaki tüm haberlerde arayın.