Habere geç
17 Ekim 2026 Cumartesi 23:47
TOPLAM 7.583BUGÜN 07 GÜN 163YAYINCI 10
Medya Oluşum
DİJİTAL HABER PLATFORMU
WTS Yunanistan turları
Spor

Fenerbahçe Alanyaspor’u 3 golle geçti

Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında Corendon Alanyaspor’u konuk eden Fenerbahçe, rakibini 3-0 mağlup etti.

Fenerbahçe Alanyaspor’u 3 golle geçti
Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında Corendon Alanyaspor’u konuk eden Fenerbahçe, rakibini 3-0 mağlup etti.

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında sahasında Corendon Alanyaspor’u 3-0 mağlup etti. Kadıköy’de oynanan mücadelede sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren golleri Romelu Lukaku, Kerem Aktürkoğlu ve Muric kaydetti.

Lukaku, Fenerbahçe’de ilk golünü attı

Fenerbahçe, 16. dakikada Levent Mercan’ın ceza sahasında yerde kalmasıyla penaltı kazandı. 18. dakikada topun başına geçen Mason Greenwood’un vuruşunu kaleci Victor çıkardı. Dönen topu İrfan Can Kahveci ağlara gönderse de ceza sahasına erken girdiği gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı.

Sarı-lacivertliler aradığı golü 40. dakikada buldu. Guendouzi’nin pasında soldan hareketlenen Levent Mercan’ın kale sahasına gönderdiği topu Romelu Lukaku ağlara yolladı ve Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçirdi. Bu gol aynı zamanda Belçikalı futbolcunun Fenerbahçe formasıyla attığı ilk gol oldu.

İrfan Can’ın golleri geçerli sayılmadı

İrfan Can Kahveci, Alanyaspor karşısında üç kez topu filelere gönderdi ancak hiçbir gol geçerli sayılmadı.

  1. dakikadaki pozisyonda ihlal kararı çıkarken, 47. dakikada attığı gol VAR incelemesi sonrasında öncesinde faul olduğu gerekçesiyle iptal edildi. İrfan Can’ın 52. dakikada kaydettiği golde ise ofsayt kararı verildi.

Kerem farkı 2’ye çıkardı

Fenerbahçe ikinci golünü 71. dakikada buldu. Soldan ceza sahasına giren Kerem Aktürkoğlu’nun pası savunmadan sekerek yeniden önünde kaldı. Milli futbolcu ceza yayı üzerinden yaptığı düzgün vuruşla topu filelere gönderdi: 2-0.

Karşılaşmanın skorunu 87. dakikada Muric belirledi. Brown’ın pasıyla hareketlenen Kerem Aktürkoğlu, topu kale sahası önündeki Muric’e aktardı. Golcü futbolcu dönerek yaptığı vuruşla ağları havalandırdı ve Fenerbahçe sahadan 3-0 galip ayrıldı.

Mert Hakan 568 gün sonra sahaya döndü

Fenerbahçe kaptanı Mert Hakan Yandaş, 568 gün sonra yeniden forma giydi.

Son olarak 28 Mart 2025’te Bodrum FK deplasmanında oynayan Mert Hakan, Alanyaspor karşılaşmasının 77. dakikasında İrfan Can Kahveci’nin yerine oyuna dahil oldu.

Greenwood penaltılarda yine takıldı

Mason Greenwood, bu sezon üçüncü kez penaltı kullandı ve ikinci kez başarısız oldu.

İngiliz futbolcu Konyaspor karşısında penaltı kaçırmış, Eyüpspor maçında ise penaltıdan gol bulmuştu. Greenwood, Alanyaspor karşısında da penaltı vuruşundan yararlanamadı.

Galatasaray derbisi öncesi moral

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde hafta içinde Aston Villa deplasmanında 6-0 mağlup olan Fenerbahçe, ligde Alanyaspor karşısında aldığı 3-0’lık galibiyetle yeniden moral buldu.

Sarı-lacivertliler, Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında Galatasaray ile karşı karşıya gelecek.

Kaynak: Kadıköy Postası

Kadıköy Postası

Dünya'da 170'den fazla ülkede takip edilen ve Türkiye'nin en hızlı gelişen ilk Dijital Haber Platformu olan Medya Oluşum.
Kaynak ve yayın bilgisi
Kadıköy Postası

Dünya'da 170'den fazla ülkede takip edilen ve Türkiye'nin en hızlı gelişen ilk Dijital Haber Platformu olan Medya Oluşum.

Yayıncının haberleri

Medya Oluşum Haber Arşivi

Güncel haberleri, analizleri ve yayın ağı içeriklerini tek aramada bulun.

0 haber
bugün
163 haber
son 7 günde
7.583 içerik
arşivde
Canlı haber arşivi

Medya Oluşum’da ara

Medya Oluşum yayın ağındaki tüm haberlerde arayın.