Habere geç
6 Kasım 2026 Cuma 20:48
TOPLAM 7.788BUGÜN 07 GÜN 0YAYINCI 10
Medya Oluşum
DİJİTAL HABER PLATFORMU
Phuket · 3 gece 4 gün konaklama 99 €’dan başlayan fiyatlarla
Politika

Devlet sanatçılarına “saray” görevi!

Uluslararası Yerel Yönetimlerde 6’ıncı Kadın Şurası’nın ardından AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenecek yemekte devlet sanatçılarının sahne alacağını belirten Kültür Sanat-Sen, “Devletin sanat kurumlarının saygınlığına ve ağırlığına yakışmayacak şekilde yapılan bu hukuksuz görevlendirmeler iptal edilmelidir” ifadeleriyle tepki gösterdi. Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre AK Parti’nin düzenlediği Uluslararası Yerel Yönetimlerde 6’ıncı Kadın Şurası ATO Congresium’da bugün …

Devlet sanatçılarına “saray” görevi!

20191211 2 39788071 50268241 Web

Uluslararası Yerel Yönetimlerde 6’ıncı Kadın Şurası’nın ardından AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenecek yemekte devlet sanatçılarının sahne alacağını belirten Kültür Sanat-Sen, “Devletin sanat kurumlarının saygınlığına ve ağırlığına yakışmayacak şekilde yapılan bu hukuksuz görevlendirmeler iptal edilmelidir” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre AK Parti’nin düzenlediği Uluslararası Yerel Yönetimlerde 6’ıncı Kadın Şurası ATO Congresium’da bugün başladı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı toplantının ardından akşam katılımcılara AK Parti Genel Merkezi’nde bir yemek verilecek.

Cumhurbaşkanının eşi Emine Erdoğan’ın da katılacağı genel merkezdeki yemek organizasyonunda devlet sanatçılarının görevlendirildiğini açıklayan KESK’e bağlı Kültür Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası’nın (Kültür Sanat-Sen) yaptığı açıklamada, “Halka hizmet vermekle yükümlü devletin sanatçıları, koro ve toplulukları sarayın eğlencelikleri haline getirilmeye çalışılıyor” denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da kabine toplantısının ardından katılmasının beklendiği yemek organizasyonunda Devlet Halk Dansları Topluluğu, Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ve Devlet Halk Müziği Korosu’nun görevlendirildiğini belirten sendika şu açıklamayı yaptı: “Kurumlarımız uzun bir süredir devletin sanat kurumu saygınlığından uzak, genel müdürlüğün organize bürosu, sanatçılarınsa külliye çalışanı gibi kullanıldığı bir hal almıştır. Yaşadığımız durum kanıksatılmaya çalışılmakta itiraz edenler ise soruşturma açma ile tehdit edilmekte hatta cezalandırılmaktadırlar.
Devletin sanatçıları olarak halkın vergileriyle var olan kurumlarımızdaki görevimiz, halkımıza piyasacı yaklaşımlardan uzak gerçek geleneksel sanatları hizmet olarak götürmektir. Devletin sanat kurumlarının saygınlığına ve ağırlığına yakışmayacak şekilde yapılan bu hukuksuz görevlendirmeler iptal edilmelidir.”

The post Devlet sanatçılarına “saray” görevi! appeared first on NationalTurk.

Kaynak: NationalTurk

NationalTurk

Dünya'da 170'den fazla ülkede takip edilen ve Türkiye'nin en hızlı gelişen ilk Dijital Haber Platformu olan Medya Oluşum.
Kaynak ve yayın bilgisi
NationalTurk

Dünya'da 170'den fazla ülkede takip edilen ve Türkiye'nin en hızlı gelişen ilk Dijital Haber Platformu olan Medya Oluşum.

Yayıncının haberleri

Medya Oluşum Haber Arşivi

Güncel haberleri, analizleri ve yayın ağı içeriklerini tek aramada bulun.

0 haber
bugün
0 haber
son 7 günde
7.788 içerik
arşivde
Canlı haber arşivi

Medya Oluşum’da ara

Medya Oluşum yayın ağındaki tüm haberlerde arayın.