GüncelVideo Haber

Bolu Belediyesi’ne 34 milyon TL’lik usulsüz ödeme soruşturması

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında belediye yöneticileri, personel ve şirket yetkililerinin de aralarında bulunduğu 23 şüpheli hakkında işlem başlatıldı. Bolu merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenirken, jandarma ekipleri Bolu Belediye Başkanlığı binasında arama yapıyor.

Çalışmayan araçlar çalışmış gibi gösterildi iddiası

Soruşturmada, bazı çöp toplama araçlarının fiilen çalışmadıkları günlerde hizmet vermiş gibi kayıtlara geçirildiği öne sürüldü.

Bu yöntemle yüklenici firmaya toplam 34 milyon 288 bin 376 TL fazla ve yersiz ödeme yapıldığı tespit edildi.

22 şüpheli hakkında gözaltı kararı

Soruşturma kapsamında aralarında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediye yöneticileri, personel ve şirket yetkililerinin bulunduğu 23 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.

Halihazırda tutuklu bulunan Tanju Özcan dışındaki 22 şüpheli için gözaltı kararı verildi.

Bolu Belediyesi binasında arama yapılıyor

Bolu merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon başlatılırken, jandarma ekiplerinin Bolu Belediye Başkanlığı binasındaki arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Kaynak: NationalTurk

NationalTurk

Türkiye ve Dünyanın en objektif gazetesi NationalTurk ile son dakika haberler ve gelişmeler, ilginç haber başlıklarını takip edin.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu