Habere geç
7 Kasım 2026 Cumartesi 23:26
TOPLAM 7.788BUGÜN 07 GÜN 0YAYINCI 10
Medya Oluşum
DİJİTAL HABER PLATFORMU
Phuket · 3 gece 4 gün konaklama 99 €’dan başlayan fiyatlarla
Politika

NATO Zirvesinde Stoltenberg’den Türkiye açıklaması

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, “Türkiye askeri operasyonunu durdurdu. Şiddette ciddi bir azalma var. Bundan sonra siyasi çözüm için çabalamalıyız.” dedi. Jens Stoltenberg ve ABD Başkanı Donald Trump, Londra’da NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında bir araya geldi. Stoltenberg, burada yaptığı konuşmada, “Türkiye askeri operasyonunu durdurdu. Şiddette ciddi bir azalma var. Bundan sonra siyasi çözüm …

NATO Zirvesinde Stoltenberg’den Türkiye açıklaması

stoltenberg 19247111

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, “Türkiye askeri operasyonunu durdurdu. Şiddette ciddi bir azalma var. Bundan sonra siyasi çözüm için çabalamalıyız.” dedi.

Jens Stoltenberg ve ABD Başkanı Donald Trump, Londra’da NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında bir araya geldi.

Stoltenberg, burada yaptığı konuşmada, “Türkiye askeri operasyonunu durdurdu. Şiddette ciddi bir azalma var. Bundan sonra siyasi çözüm için çabalamalıyız.” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “NATO’daki dostlarımız YPG’yi terör örgütü olarak kabul etmezse, atılacak her türlü adımın karşısında oluruz” diyerek Londra Zirvesi’ne giderken, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg bu sorunun çözüleceğini garanti edemeyeceğini duyurdu.

Türkiye’nin Suriye’ye yönelik planlarının NATO tarafından desteklenmemesi durumunda ittifakın Polonya ve Baltık ülkelerine yönelik savunma planlarını bloke edeceği ortaya çıkarken, Stoltenberg Londra Zirvesi bittiğinde bu meselenin çözülmüş olup olmayacağı sorusuyla karşılaştı.

ABD Başkanı Donald Trump’la kahvaltının ardından gazetecilere konuşan NATO Genel Sekreteri, şu karşılığı verdi:

“Böyle bir vaatte bulunmayacağım, tüm söyleyebileceğim, konu üzerinde çalıştığımız. Ama bu demek değildir ki, NATO’nun Baltık ülkelerini savunmak için planı olmasın.”

NATO Antlaşması’nın bir üyeye yapılan saldırıyı tüm üyelere yapılmış sayan ve ortak savunma öngören 5’inci maddesinin hala geçerli olup olmadığının sorgulanmasına ilişkin ‘bunu doğru bulmadığını’ ifade eden Stoltenberg, NATO’nun hala ABD’de güçlü desteğinin bulunduğunu, bazı yetkililer transatlantik bağı sorgularken vatandaşların NATO’yu desteklemesinin büyük bir paradoks olduğunu söyleyerek ekledi:

“Kötü söylemle karşılaşsak da hammaddemiz olağanüstü iyi.”

Üye ülke liderlerinin Kuzey Atlantik ittifakının kuruluşunun 70. yılını kutlayacağı Londra Zirvesi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ABD Başkanı Trump tarafından boşlandığı için ‘NATO’nun beyin ölümünün gerçekleştiği’ açıklamasının gölgesinde toplanıyor.

Macron, Economist’e yaptığı açıklamalarda, güvenlik garantisi sunan 5. maddeye inancının kalmadığını ima ederken bunun için ABD ve Türkiye’yi suçlamıştı.

The post NATO Zirvesinde Stoltenberg’den Türkiye açıklaması appeared first on NationalTurk.

Kaynak: NationalTurk

NationalTurk

Dünya'da 170'den fazla ülkede takip edilen ve Türkiye'nin en hızlı gelişen ilk Dijital Haber Platformu olan Medya Oluşum.
Kaynak ve yayın bilgisi
NationalTurk

Dünya'da 170'den fazla ülkede takip edilen ve Türkiye'nin en hızlı gelişen ilk Dijital Haber Platformu olan Medya Oluşum.

Yayıncının haberleri

Medya Oluşum Haber Arşivi

Güncel haberleri, analizleri ve yayın ağı içeriklerini tek aramada bulun.

0 haber
bugün
0 haber
son 7 günde
7.788 içerik
arşivde
Canlı haber arşivi

Medya Oluşum’da ara

Medya Oluşum yayın ağındaki tüm haberlerde arayın.