Habere geç
8 Kasım 2026 Pazar 01:13
TOPLAM 7.788BUGÜN 07 GÜN 0YAYINCI 10
Medya Oluşum
DİJİTAL HABER PLATFORMU
Phuket · 3 gece 4 gün konaklama 99 €’dan başlayan fiyatlarla
Dünya

“Rusya ve Türkiye yeni bir anlaşma imzalayabilir”

Sputnik’in haberine göre Rusya BDT Ülkeleri Enstitüsü Avrasya Entegrasyonu ve Şanghay İşbirliği Örgütü Geliştirme Bölümü Başkanı Vladimir Yevseyev, Putin ile Erdoğan arasında bugün yapılacak görüşmenin neticeleri konusunda değerlendirmede bulundu. Yevseyev, görüşmede iki ülke arasında büyük ihtimalle yeni bir anlaşma imzalanacağını ifade etti. Yevseyev, “Yeni anlaşma şimdilerde mevcut olan cephe hattı konusunda düzenlemeye gitmeye yönelik olacaktır. …

“Rusya ve Türkiye yeni bir anlaşma imzalayabilir”

rusya turkiye

Sputnik’in haberine göre Rusya BDT Ülkeleri Enstitüsü Avrasya Entegrasyonu ve Şanghay İşbirliği Örgütü Geliştirme Bölümü Başkanı Vladimir Yevseyev, Putin ile Erdoğan arasında bugün yapılacak görüşmenin neticeleri konusunda değerlendirmede bulundu.

Yevseyev, görüşmede iki ülke arasında büyük ihtimalle yeni bir anlaşma imzalanacağını ifade etti.

Yevseyev, “Yeni anlaşma şimdilerde mevcut olan cephe hattı konusunda düzenlemeye gitmeye yönelik olacaktır. Yani Serakib kenti ve Şam ile Halep’i bağlayan karayolu Suriye hükümetinin kontrolünde kalacaktır” dedi.

Yevseyev, iki ülke arasında yeni bir anlaşmanın tarafları belli başlı zorluklardan kurtaracağını belirtti.

‘İkili işbirliği yeniden tesis edilecektir’
Türkiye ile Rusya’nın ortak devriyelerin gerçekleştirildiği Haseke vilayeti konusunda etkileşim kurmaya devam ettiğini vurgulayan Yevseyev, ikili işbirliğinin tam anlamıyla yeniden tesis edileceğini, ancak tarafların mevcut zorlukların üstesinden birlikte gelmesi gerektiğini kaydetti.

Yevseyev, “Türkiye ve Rusya arasında bu tür zorluklar yaşanmasına rağmen, engelleri başarıyla aşıyorlar, iki taraf Suriye görüşmeleri konusunda Astana formatı çerçevesinde kalacaktır. Bu format sayesinde İdlib vilayetinin büyük kısmı İslamcıların elinden alındı, stratejik Halep-Şam yolu kurtarıldı. Rusya ve Türkiye arasındaki işbirliği tam anlamıya yeniden tesis edilecektir” dedi.

The post “Rusya ve Türkiye yeni bir anlaşma imzalayabilir” appeared first on NationalTurk.

Kaynak: NationalTurk

NationalTurk

Dünya'da 170'den fazla ülkede takip edilen ve Türkiye'nin en hızlı gelişen ilk Dijital Haber Platformu olan Medya Oluşum.
Kaynak ve yayın bilgisi
NationalTurk

Dünya'da 170'den fazla ülkede takip edilen ve Türkiye'nin en hızlı gelişen ilk Dijital Haber Platformu olan Medya Oluşum.

Yayıncının haberleri

Medya Oluşum Haber Arşivi

Güncel haberleri, analizleri ve yayın ağı içeriklerini tek aramada bulun.

0 haber
bugün
0 haber
son 7 günde
7.788 içerik
arşivde
Canlı haber arşivi

Medya Oluşum’da ara

Medya Oluşum yayın ağındaki tüm haberlerde arayın.