Manisa’nın Turgutlu ilçesinde öğrencilerin okula geldiği sırada meydana gelen silahlı saldırının ardından gözaltına alınan 16 yaşındaki H.O.’nun ilk ifadesi ortaya çıktı. Turgutlu İnci Üzmez Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi yakınında av tüfeğiyle ateş açan şüpheli, olaydan bir gün önce yaşadığı kavganın ardından saldırıyı gerçekleştirdiğini anlattı.
11 öğrenci yaralandı
Olay, okul yakınındaki sokakta saat 08.00 sıralarında meydana geldi. Av tüfeğiyle çevreye ateş açılması sonucu 2’si ağır olmak üzere 11 öğrenci yaralandı.
İhbar üzerine bölgeye sağlık ekipleri ve güvenlik güçleri sevk edilirken, yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.
Saldırı sonrası kaçtı
Av tüfeğiyle yaya olarak olay yerine geldiği ve saldırının ardından kaçtığı güvenlik kamerasına yansıyan şüphelinin H.O. olduğu belirlendi. Polis ekiplerinin çalışması sonucu yakalanan 16 yaşındaki şüpheli gözaltına alındı.
“Bir gün önce darbedildim” dedi
H.O.’nun ilk ifadesinde saldırının nedenine ilişkin dikkat çeken bir iddiada bulunduğu belirtildi. Şüpheli, bir gün önce “kız meselesi” nedeniyle darbedildiğini, saldırıyı da bu olayın ardından gerçekleştirdiğini söyledi.
Anne, baba ve dede de gözaltına alındı
Soruşturma kapsamında H.O.’nun annesi, babası ve dedesi de gözaltına alındı.
Kaynak: NationalTurk












