Habere geç
21 Eylül 2026 Pazartesi 18:37
TOPLAM 6.946BUGÜN 227 GÜN 163YAYINCI 10
Medya Oluşum
DİJİTAL HABER PLATFORMU
WTS Yunanistan turları
Magazin

Kurtlar Vadisi’nin Ömer Babası ifadeye çağrıldı

“Kurtlar Vadisi” dizisinde “Ömer Baba” karakterini canlandıran Emin Olcay, Kaşif Kozinoğlu soruşturması kapsamında bilgisine başvurulmak için ifade verecek

Kurtlar Vadisi’nin Ömer Babası ifadeye çağrıldı

Kurtlar Vadisi’nde Kaşif Kozinoğlu soruşturması genişliyor

Kurtlar Vadisi” dizisinde “Ömer Baba” karakterini canlandıran oyuncu Emin Olcay, Kaşif Kozinoğlu soruşturması kapsamında bilgisine başvurulmak üzere ifade verecek.

Olcay’ın, Kurtlar Vadisi soruşturması kapsamında ilgili makamlarca bilgisine başvurulması amacıyla ifade vermesi bekleniyor.

Kurtlar Vadisi‘nin birçok oyuncusu Kaşif Kozinoğlu soruşturmasına dahil edilmişti.

Kurtlar Vadisi’nin Ömer Baba’sı oyuncu Emin Olcay çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu:

“Osman Sınav’dan sonra Kurtlar Vadisi politikaya dönmeye başladı. Türkiye’nin birtakım bilinmeyen yerlerine doğru gitmeye başladık. Giderek de arttı bu. Hissedilir şekilde. Senaryo giderek bozuldu. Birkaç defa konuşmaya çalıştım ama cevap vermediler, ben de sustum.”

kurtlar2 1

“Yani şüpheleniyordum da, birilerinden bu bilgileri almasalar bunları nereden biliyorlar diye düşündüğüm oldu. Bir yerden bir şeyler geliyor ki yazıyorlar diye düşündüğüm oldu… Bana bölüm çekilmeden önce bölüm senaryosu geliyordu. Okuduğumda çok şaşırıyordum.”

“Yani Yeşil’in diziye girmesine ne gerek vardı ya? Yeşil niye girdi? Sonra Cumhurbaşkanı niye girdi senaryoya? Bunlar niçin girdi? Ve anlamadığımız şeyler vardı.”

“Bir de Harp Okulu’nda her sene sahneye konulan oyunları dört sene ben yönettim.”

“Bu her sene en az üç ayımın Harp Okulu’nda geçmesi demektir. Ergenekon döneminde bazı öğrencilerime FETÖ’nün nasıl tuzak kurduğunu, neler yaptığını duyuyordum. Bundan dolayı da dizideki bu dönüşüm beni çok rahatsız ediyordu.”

“Uyarsam da Raciler burunlarından kıl aldırmadıkları için dinlemezlerdi. Egoları çok yüksekti. Zaten diziden çıkmak istiyordum ama beni bırakmamak için sürekli sözler veriliyordu. Ama verdikleri sözleri hiçbir zaman tutmadılar…”

“Dizi de Osman sonrası, James Bond filmi seyreder gibi hale gelmişti yani. İngiliz ajanları tiplemeleri, KGB tiplemeleri, FBI tiplemeleri, dizinin içine girip girip çıkıyorlardı. Böylesi yakışmıyordu bizim ülkemize… Tabii Polat Alemdar da vatan kurtaran kahraman oluyordu böylece.”

“Çok kırgınım onlara. Ne babaları ne de dedeleri gibi insan değiller. İyi, dürüst, düzgün adamlar değiller. İnşaat işine girdiklerinde de Pana Film’de çalışanların da çok paraları gitmiş. Mülk sahibi olmak için çok para kaptırmışlar bunlara. Şimdi mahkemelikler. Bana da yanlış şeyler yaptılar. Ben 12 sene rol aldım. Bölüm başı piyasaya göre çok düşük ücretlere çalıştım. Benim tiyatrodan öğrencilerim de orada oynuyordu. Onlara benden çok veriyorlardı.”

“Raci ile ne zaman para konusunu konuşsam, “Çok kötü durumdayız” diyordu. Eşime de aynı şekilde yaptılar. Zaten eşim Hayat Olcay, ‘Elif’in annesini oynuyordu. ‘Elif’ öldükten sonra diziden çıkarmadılar ama sahne de yazmıyorlardı. Eşim de o sırada gelen teklifleri geri çevirmek zorunda kalıyordu.”

“Bana sette mobbing uygulanıyordu. Beni ikinci sınıf insan gibi görüyorlardı herhalde. Ben hayatımı oyunculuğa adamış bir insanım. Devlet tiyatrosunda yıllarca çalıştım. Düşünün, Necati bana rol tarif ediyordu, böyle oyna diye. Oyunculuğa da bu diziyle başlamış bir insan Necati. Yani beni yıllarca onun direk gibi oynamasına katlanmışım. Egosu o kadar yüksek ki farkında değildi.”

“Ben zaten katlanamıyordum bana yapılan saygısızlıklara. Diziden ayrılmak istiyordum. Necati beni çağırdı konuşmak için.”

“Yanımızda rahmetli Osman Wöber de vardı. Bana dedi ki “Çıkmak istiyordun, seni dört bölüm sonra çıkartacağız. Dört hafta boyunca da sana zam yapacağız.” Son dört bölümde günah çıkarır gibi zam yaptılar.
Necati orada bana başka saygısızlık da yaptı. Bana dedi ki “Şimdi sen çıkıyorsun diziden. Geliriniz olmayacak. Bari eşin devam etsin diziye” dedi.”

“Ben de dedim ki: “Necati bu bir sanatçıya yapılacak en kötü tekliftir. Eşim yılların oyuncusu. Bu teklif onu stepne yerine koymaktır.” Çok üzüldüm bana böyle bir teklifle gelmesine.”

Kaynak: NationalTurk

Kaynak ve yayın bilgisi
NationalTurk

Türkiye ve Dünyanın en objektif gazetesi NationalTurk ile son dakika haberler ve gelişmeler, ilginç haber başlıklarını takip edin.

Yayıncının haberleri

Medya Oluşum Haber Arşivi

Güncel haberleri, analizleri ve yayın ağı içeriklerini tek aramada bulun.

22 haber
bugün
163 haber
son 7 günde
6.946 içerik
arşivde
Canlı haber arşivi

Medya Oluşum’da ara

Medya Oluşum yayın ağındaki tüm haberlerde arayın.