Habere geç
15 Eylül 2026 Salı 11:37
TOPLAM 6.793BUGÜN 87 GÜN 193YAYINCI 10
Medya Oluşum
DİJİTAL HABER PLATFORMU
WTS Yunanistan turları
Güncel

Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında Raci Şaşmaz’ın ifadesi ortaya çıktı

Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin yeniden açılan soruşturmada “Kurtlar Vadisi Pusu” senaristi Raci Şaşmaz’ın ifadesinin ayrıntıları ortaya çıktı.

Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında Raci Şaşmaz’ın ifadesi ortaya çıktı
Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin yeniden açılan soruşturmada “Kurtlar Vadisi Pusu” senaristi Raci Şaşmaz’ın ifadesinin ayrıntıları ortaya çıktı.

Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun 2011 yılında Silivri Cezaevi’nde hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturmada, “Kurtlar Vadisi Pusu” ile gerçek olaylar arasındaki benzerlikler incelemeye alındı. Bilgi sahibi sıfatıyla ifade veren Raci Şaşmaz, dizideki “Kazım Kaşifoğlu” karakterinin istihbarat içindeki çatışmaları anlatmak amacıyla kurgulandığını ve gerçek hayattaki Kozinoğlu ile bağlantısının bulunmadığını savundu.

“Karakter tamamen kurgu”

Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener ve Cüneyt Aysan soruşturma kapsamında Silivri Adliyesi’nde ifade verdi.

Şaşmaz, dizinin başarısını gölgelemek amacıyla geçmişte çeşitli iddiaların gündeme getirildiğini öne sürdü. Herhangi bir yasal ya da yasa dışı yapıdan senaryoya ilişkin bilgi veya yönlendirme almadıklarını savunan Şaşmaz, Kaşifoğlu karakterinin tamamen kurgu olduğunu söyledi.

Şaşmaz, karakterin ölümünün hikâyenin doğal akışı içerisinde gerçekleştiğini ve gerçek hayatta yaşananlarla bağlantılı olmadığını ileri sürdü.

Kozinoğlu’nun ölümünden önce yayımlanan bölüm soruldu

Kurtlar Vadisi Pusu”nun 10 Kasım 2011’de yayımlanan 136’ncı bölümünde Kazım Kaşifoğlu karakteri hücrede tutulmuş ve ölümle tehdit edilmişti.

Kaşif Kozinoğlu ise 12 Kasım 2011’de Silivri Cezaevi’nde yaşamını yitirmişti.

Kozinoğlu’nun ölümünün ardından 8 Aralık 2011’de yayımlanan 139’uncu bölümde ise Kaşifoğlu karakterinin spor yaptıktan sonra nabzının yükseldiğini söylediği, ardından koluna şırıngayla hava enjekte edilerek öldürüldüğü ve ölümünün kalp krizi olarak gösterildiği sahneler yer almıştı.

Ali Fuat Yılmazer iddiasına yanıt verdi

Şaşmaz, senaryoya dönemin emniyet mensubu Ali Fuat Yılmazer’in müdahale ettiği yönündeki iddiaları da reddetti.

Şaşmaz’ın, “Sosyal medyada FETÖ’cü Ali Fuat Yılmazer’in senaryoya müdahale ettiğine dair iddialar tamamen iftiradır, Ali Fuat Yılmazer’i ben tanımam, herhangi bir ilişkim olmamıştır.” dediği belirtildi.

Mezar taşı görüntüleri de soruldu

Şaşmaz’a dizide yer alan mezar taşları ve araç plakalarıyla ilgili ayrıntılar da soruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine mezar taşı üzerinden mesaj verildiği iddiasını reddeden Şaşmaz, söz konusu detayların senaryo aşamasında kendisinin kontrolünde olmadığını savundu.

Şaşmaz, çekimlerde gerçek mezar taşlarının kullanılmış olabileceğini ya da prodüksiyon ekibinin yaygın soyadlarından oluşan sahte mezar taşları hazırlamış olabileceğini, aradan geçen süre nedeniyle bunu hatırlamasının mümkün olmadığını söyledi.

Kaynak: NationalTurk

Kaynak ve yayın bilgisi
NationalTurk

Türkiye ve Dünyanın en objektif gazetesi NationalTurk ile son dakika haberler ve gelişmeler, ilginç haber başlıklarını takip edin.

Yayıncının haberleri

Medya Oluşum Haber Arşivi

Güncel haberleri, analizleri ve yayın ağı içeriklerini tek aramada bulun.

8 haber
bugün
193 haber
son 7 günde
6.793 içerik
arşivde
Canlı haber arşivi

Medya Oluşum’da ara

Medya Oluşum yayın ağındaki tüm haberlerde arayın.