Ekonomi

Döviz alımında vergi artıyor

Bireysel döviz alımlarında uygulanan Banka Sigorta Muamele Vergisi’nin binde 1’den binde 2’ye çıkarılması ve Cumhurbaşkanı’na BSMV’yi artırma yetkisi verilmesi planlanıyor.

Bireysel döviz alımlarında uygulanan Banka Sigorta Muamele Vergisi’nin (BSMV) binde 1’den binde 2’ye çıkarılması planlanıyor.

Reuters’ta yer alan ve konuyla ilgili kaynaklara dayandırdığı haberine göre bireysel döviz alımlarında uygulanan Banka Sigorta Muamele Vergisi’nin binde 1’den binde 2’ye çıkarılması planlanırken, bu plan kapsamında Cumhurbaşkanı’na BSMV’yi 10 katına kadar çıkarma yetkisi de öngörülüyor.

1998’de getirilen ancak 2008’de yürürlükten kaldırılan kambiyo vergisi, 15 Mayıs 2019’da geri getirilmişti.

Gerekçe olarak ise ‘spekülatif amaçla döviz alım-satımı yapılmasını caydırıcı hale getirmek ve vergi gelirlerini artırmak’ gösterilmişti.

Kaynak: NationalTurk

NationalTurk

Türkiye ve Dünyanın en objektif gazetesi NationalTurk ile son dakika haberler ve gelişmeler, ilginç haber başlıklarını takip edin.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

The Weeknd Konseri
Başa dön tuşu