Kategoriler Sağlık

Balcalı Hastanesi’nde Tahliye – NationalTurk

Binanın temelini meydana getiren ve depremlerden etkilenebilen kolonlarının depreme dayanıklı hale getirilmesi, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde bir gereklilik olarak belirlendi. Bu nedenle, hastane binasındaki A ve B bloklarının boşaltılıp, kolonlarının depreme dayanıklı hale getirilmesi konusunda bir karar alındı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde meydana gelen 6 Şubat ve Hatay merkezli depremler sonrasında, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde gerekli güvenlik önlemleri alınması gerekiyordu. Buna göre, hastane binasındaki A ve B bloklarının kolonlarının depreme dayanıklı hale getirilmesi amacıyla boşaltılması kararlaştırıldı. Bu nedenle, hastaların kentteki ve çevre illerdeki hastanelere sevk edilmesi sağlandı.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat ve Hatay merkezli depremlerinin ardından hastane binasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri tarafından incelendi.

İnceleme sonucunda, binanın deprem güçlendirmesi için ana binasındaki A ve B bloklarının kolonlarının depreme dayanıklı hale getirilmesi gerekiyordu. Bunun üzerine, hastane binasındaki A ve B blokları boşaltılarak kolonlarının depreme dayanıklı hale getirilmesi için önlemler alındı. Hastalar ise, kentteki ve çevre illerdeki hastanelere sevk edildi.

Paylaş
Yayınlayan:
Medya Oluşum