Habere geç
18 Eylül 2026 Cuma 15:47
TOPLAM 6.898BUGÜN 167 GÜN 192YAYINCI 10
Medya Oluşum
DİJİTAL HABER PLATFORMU
WTS Yunanistan turları
Magazin

Kadir İnanır’ın vasiyeti ortalığı karıştırdı

Kadir İnanır’ın, içeriği gizli vasiyeti, bugün görülen davada açıklanamadı. Levent İnanır, "Dayımın irade sorunu vardı" dedi

Kadir İnanır’ın vasiyeti ortalığı karıştırdı

Kadir İnanır’ın vasiyeti değiştirilmiş!

Türk sinemasının efsanesi usta sanatçı Kadir İnanır’ın, ölümünden 4 yıl önce noter huzurunda hazırlattığı içeriği gizli vasiyeti, bugün görülen davada açıklanamadı. İnanır’ın uzun yıllardır hayat arkadaşı olan sanatçı Jülide Kural, yas sürecinde olduğu için duruşmaya katılamazken, usta sanatçının mirasını kimlere bıraktığı 17 Aralık’ta açıklanacak.

Türk sinemasının unutulmaz ismi Kadir İnanır, zatürre nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 77 yaşında hayatını kaybetti. Usta sanatçının 26 Haziran’daki vefatından sonra yasal sürecin tamamlanmanın ardından içeriği gizli olan vasiyeti bugün açıklanacaktı.

Ancak Beykoz Adliyesi’nde görülen dava, bazı tebligatlar ulaşmadığı için tarafların bir kısmının duruşmaya katılamaması nedeniyle ertelendi. İnanır’ın 2022 yılında noter huzurunda hazırlattığı vasiyeti, bir sonraki duruşmada açıklanacak.

T24’ün edindiği bilgiye göre usta sanatçının 2015’te hazırlattığı vasiyeti iptal ederek, 2022 yılındaki söz konusu vasiyetini hazırlattığı öğrenildi.

kadirinanir2

T24’e konuşan Kadir İnanır’ın avukatı Bişar Abdi Alınak, “Hayattayken vekilliğini üstlendiğimiz Kadir İnanır’ın vasiyetinin açıklanacağı Beykoz 1. Sulh Hukuk Mahkemesinde görülen bugün tarihli duruşma taraf teşkili sağlanamadığı için 17.12.2026 tarihine ertelenmiştir. Müvekkilim Jülide Kural yas sürecinde olması sebebi ile duruşmaya katılım sağlayamamıştır. Kamuoyunun ilgi ve bilgisine” dedi.

İnanır’ın vasiyetnamesi üç mirasçısına tebligat yapılmadığı için 17 Aralık’a ertelendi. Sanatçının yeğeni Levent İnanır’ın açıklamaları dikkat çekti.

Levent İnanır, “Entübe dönemleri oldu. Altı yılda üç kere beynine pıhtı attı. Vasiyetin değiştiği doğru içeriğini bilmiyoruz. İçerik ne olursa olsun adalet diye bir şey var. İçeriğini değiştirmesi soru işareti… Biraz kafa karıştıran durum, irade sorunu vardı” dedi.

Kaynak: NationalTurk

Kaynak ve yayın bilgisi
NationalTurk

Türkiye ve Dünyanın en objektif gazetesi NationalTurk ile son dakika haberler ve gelişmeler, ilginç haber başlıklarını takip edin.

Yayıncının haberleri

Medya Oluşum Haber Arşivi

Güncel haberleri, analizleri ve yayın ağı içeriklerini tek aramada bulun.

16 haber
bugün
192 haber
son 7 günde
6.898 içerik
arşivde
Canlı haber arşivi

Medya Oluşum’da ara

Medya Oluşum yayın ağındaki tüm haberlerde arayın.